Sommige mensen plakken hun iPhone op straat en andere mensen doen nog veel gekkere dingen met hun toestel.  Maar ook als je voorzichtig omgaat met je iPhone kun je het risico lopen dat deze kapot gaat, met een hoop extra kosten tot gevolg. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een goede bescherming van bijvoorbeeld een hoesje, maar je kunt ook kiezen voor een iPhone verzekering.

iPhone verzekering wel of niet doen?

Het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze of je een verzekering afsluit. Interessant aan de verzekeringen is dat de kosten de afgelopen jaren flink gedaald zijn, waardoor een verzekering best betaalbaar is geworden (vanaf € 4 per maand).

Apple garantie

Je krijgt natuurlijk standaard 1 jaar garantie van Apple. Indien het toestel binnen deze periode defect gaat, zijn zij verplicht om het te repareren. Het defect moet dan wel door Apple erkend worden.

Apple biedt echter geen garantie bij water-, val-, of stootschade. Dat is één van de redenen waarom veel gebruikers kiezen voor een iPhone verzekering.

Je kunt er ook voor kunnen kiezen om je Apple garantie uit te breiden met Apple Care. Dan betaal je eenmalig € 99 en kun je maximaal twee schadegevallen claimen (met een eigen risico van € 69 per voorval).

Prijzen van € 4 tot € 13,50 per maand

Bij het onderzoeken van de iPhone verzekeringen kwamen we flinke prijsverschillen tegen:

VerzekeraarPremie per maandAansluitkostenPremie per jaar
Kroodle € 4,00-€ 48,00
Diks € 4,70-€ 56,40
CoverYou € 8,81-€ 89,81
T-Mobile (Ace) € 10,95-€ 131,40
Gsmverzekeren.nl (Actua) € 13,50€ 13,50€ 175,50
Tip: Gebruik bij Kroodle de actiecode IPHONE52013 voor 10% extra korting

De meest voordelige iPhone verzekering blijk je dus bij Kroodle af te kunnen sluiten. Kroodle (onderdeel van Ageon) is een relatief nieuwe verzekeraar in Nederland. Ze richten zich op de jongere doelgroep en maken veelvuldig gebruik van Facebook koppelingen (voor afsluiten of vrienden aanbrengen in ruil voor extra korting).

De voorwaarden bij de aanbieders zijn onderling verschillend, bekijk deze dus voordat je een verzekering afsluit.

Exclusief aanbod voor iPhone 5 lezers

De goedkoopste iPhone verzekering kan natuurlijk altijd nóg goedkoper. Daarom hebben we een goede deal voor je kunnen regelen bij Kroodle! Wanneer je gebruikt maakt van de actiecode IPHONE52013 krijg je 10% extra korting. Hiermee betaal je nog slechts € 3,60 per maand. De code is twee weken geldig (tot 15 november).