Siri lijkt de aanval te hebben geopend op Google Glass. Zodra je Siri aanspreek met “OK Glass”, het startcommando van Google Glass, blijkt Siri een aantal antwoorden te hebben die de bril belachelijk maken. The Verge ontdekte dat Siri onder andere reageert met “Ik ben Glass niet en daar ben ik heel tevreden mee”.

Google Glass is een concurrent van Apple’s digital assistent te noemen. Als een gebruiker de slimme bril draagt is deze aan te roepen met “OK Glass”, waarna er commando’s van de drager worden uitgevoerd. Sinds een laatste update heeft Siri een aantal grappige reacties in petto zodra je Siri aanspreekt met het startcommando van de Google Glass.

“OK Glass…”

Volgens The Verge zou Siri een viertal reacties in petto hebben zodra je haar aanspreekt met “OK Glass”. Mogelijk wordt dit in iOS 7 aangevuld met nog meer reacties. Hoe Siri reageert op het commando is te zien in de volgende afbeeldingen:

Siri vs. Microsoft, Samsung, Google, etc., etc.

Het is niet de eerste keer dat er een concurrent belachelijk maakt. Tijdens de opening van de WWDC vorig jaar dreef het de spot met Facebook, Google en Samsung. Ook heeft Siri een aantal zogenaamde Easter Eggs in petto.

Maar ook de concurrenten zitten niet stil. In mei lanceerde Microsoft een reclame waarin het de stem van Siri gebruikte om haar eigen tablet te vergelijken met de iPad. En als je Samsung’s S Voice vraagt of hij wel eens een iPhone heeft gebruikt zal hij “Nee, ik heb zo mijn standaarden” antwoorden.

Het lijkt er dus op dat Siri wat levendiger wordt en meer persoonlijkheid krijgt. Op het moment spreekt Siri nog geen Nederlands, maar een vacature eind vorig jaar wijst er op dat deze er toch wel redelijk snel zou moeten komen. Misschien tijdens de tijdens de presentatie van de nieuwe iPhones op 10 september?