De iPhone 5s en 5c liggen nog maar net in de winkel of de geruchten over een opvolger gaan alweer rond. Apple zou namelijk een grotere iPhone willen uitbrengen, meldt Etnews.

Het scherm van de iPhone zou vergroot worden naar 5-inch. Terwijl de iPhone 5s het moet doen met een 4-inch scherm. De nieuwe iPhone zou volgens de anonieme bronnen volgend jaar in de winkel liggen.

Leveranciers verhogen productie

De geruchten worden ondersteund door veranderingen bij LG Display en Japan Display. Beiden leveranciers zijn verantwoordelijk voor de productie van iPhone schermen. De leveranciers zouden de productie van zogenaamde LTPS schermen hebben verhoogd.

Deze LTPS-schermen reageren sneller dan normale LCD-schermen, ondersteunen hogere resoluties en zijn energiezuiniger. Ze zijn dus bij uitstek geschikt voor een groter scherm.

Eerder meldden Reuters en the Wall Street Journal al dat Apple aan het testen zou zijn met grotere schermen. Volgens deze geruchten zou hier dus definitief knopen voor zijn doorgehakt.

Concept van een iPhone 6 met groter scherm

Andere geruchten deze week

Niet alleen het scherm van de iPhone zou een upgrade krijgen. Volgens dezelfde site zou Apple ook de iPad mini willen verbeteren met een Retina-scherm en moeten MacBooks energiezuinige LED-schermen krijgen.

Om er nog een schepje bovenop te doen moet Apple volgend jaar ook met de langverwachte smartwatch komen. De iWatch zou een OLED-scherm moeten krijgen. Over deze iWatch gaan ook al langere tijd geruchten, maar concrete aanwijzingen zijn er nog steeds niet.