iPhone draadloos opladenIn navolging van Nokia, LG en HTC, zal ook Apple draadloos opladen gaan introduceren. Dit hebben bronnen gemeld aan het doorgaans goed ingelichte Digitimes.

De draadloze oplaadtechnologie zal door Apple zelf ontwikkeld worden. Volgens de bronnen is nog niet duidelijk of de functionaliteit ingebouwd zal worden of dat het om een accessoires gaat.

Bij het inbouwen zal het toestel waarschijnlijk dikker worden. Dit komt doordat het opladen werkt via een spoel die aan de achterzijde van het toestel ingebouwd moet worden.

Voor- en nadelen draadloos opladen

Draadloos opladen wordt al door verschillende fabrikanten aangeboden. De reacties erop lopen uiteen. Zo biedt het als voordeel dat je het toestel niet meer fysiek hoeft aan te sluiten op een oplader. Als nadeel wordt vaak genoemd dat het lastiger wordt om je toestel tijdens het opladen te gebruiken.

De introductie van draadloos opladen zou een verassende stap van Apple zijn. Phil Schiller (hoofd marketing Apple) heeft eerder duidelijk gemaakt niet veel te zien in draadloos opladen. Hij vraagt zich af hoeveel gebruiksgemak het zal opleveren. Je moet tenslotte nog steeds een stekker in het stopcontact steken.

Draadloos opladen als standaard

Het Wireless Power Consortium ziet alleen maar voordelen aan draadloos opladen. Zij willen van draadloos opladen een standaard maken. Hierdoor zou je in theorie je telefoon op verschillende plekken kunnen opladen door hem simpelweg neer te leggen. De standaard zou breed toepasbaar kunnen worden gemaakt, bijvoorbeeld in tafels in de trein of horeca.

Onder andere Nokia, Sony, Motorola, HTX en LG hebben zich reeds bij deze organisatie aangesloten. Het is nog onbekend of Apple ook van plan is om met de standaard te gaan werken.

Aangezien het draadloos opladen door Apple nog in ontwikkeling is wordt verwacht dat de functionaliteit pas op zijn vroegst volgend jaar geïntroduceerd gaat worden.