Naast de bekende zwarte en witte iPhone zal Apple ook met een gouden variant komen. Dat bevestigen bronnen tegenover het doorgaans goed ingelichte All Things Digital.

Apple zou mogelijk voor een goudkleurige iPhone 5S hebben gekozen vanwege de populariteit in Azië. In het werelddeel wordt veel waarde gehecht aan de kleur. Naast de goedkopere iPhone 5C zou de goudkleurige variant extra hoge ogen gaan gooien.

De gouden kleur zou echter ook een verwijzing naar Californië kunnen zijn. Apple is gevestigd in Californië en de staat wordt ook wel de Golden State genoemd.

Over hoe de gouden iPhone eruit gaat zien hebben hobby-designers wel een idee. Na het nieuws doken er een aantal achter de computer om een mock-up te maken. Hieronder een impressie van hoe zij de gouden iPhone 5S voor zich zien.

Gouden iPhone

Gouden iPhone achterkant

Gouden iPhones op een stapeltje

Kleurig najaar

Apple lijkt sowieso hoog in te zetten op kleurvarianten met de nieuwe iPhones. Naast de iPhone 5S komt Apple mogelijk met een goedkopere variant van de iPhone. Deze zou de naam “iPhone 5C” moeten gaan dragen, waarbij de “C” mogelijk een verwijzing naar “colors” is. Er verschenen de afgelopen weken al geregeld foto’s uit waarop gekleurde iPhones waren te zien.

Verwacht wordt dat de iPhone 5S en 5C op 10 september worden gepresenteerd.