iPhone 6 inch vergeleken met 5 inchVolgens diverse analysten wordt er een nieuw type iPhone met een groot scherm getest. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zegt dat het gaat het om een toestel met een schermdiagonaal van 6 inch, zo’n 15 centimeter.

Volgens de krant gaat het nog om een vroeg prototype. Zulke prototypes zijn vaker te zien op de Apple-campus, maar dit zou de eerste uitgewerkte variant met een dergelijk groot scherm zijn.

Nieuwe koers Apple

Een iPhone met groter scherm kan niet los worden gezien van de nieuwe koers van directeur Tim Cook. Zijn voorganger Steve Jobs zou zich namelijk omdraaien in zijn graf. Hij bleef zweren bij kleinere formaten, omdat een groter scherm de gebruiksvriendelijkheid niet ten goede zou komen.

Tim Cook voelt echter de druk van een stijgend marktaandeel van de concurrentie. Met name de grotere Android-toestellen worden steeds populairder.

Hoewel Apple goede cijfers laat zien, zijn niet alle aandeelhouders tevreden. De dominantie voor Android onder grote toestellen is onder de aandeelhouders een doorn in het oog, vandaar dat er aangedrongen wordt op veranderingen.

De verwachte komst van de goedkopere iPhone 5C is daar één van, wellicht kunnen we in de toekomst dus ook een grotere iPhone in het Apple assortiment verwachten.