De goedkope iPhone zal mogelijk iPhone 5C gaan heten. Dat blijkt uit foto’s van de verpakking die op internet zijn verschenen.

Op de foto is een bak met plastic verpakkingen te zien. Op de zijkant van de verpakking prijst de naam ‘iPhone 5C’. Mogelijk is de ‘C’ een verwijzing naar ‘color’. Volgens de geruchten en eerder uitgelekte afbeeldingen zal de goedkopere iPhone in verschillende kleuren worden uitgebracht.

Gekleurde en plastic iPhone 5C

Ondanks de verklaring dat de ‘C’ een verwijzing is naar gekleurde iPhones, zijn de reacties op de foto vooral aan de sceptische kant. De naam van de iPhone zou niet in lijn liggen met eerdere benamingen voor iPhones. Eerder werd ‘iPhone Lite’ als mogelijke naam genoemd. Daarnaast zou de naam te veel lijken op die van de ‘échte’ opvolger van de iPhone 5, de iPhone 5s.

iphone5c_geruchten_568x320

Ook de plastic verpakking kan rekenen op twijfelende reacties. Eerdere iPhones werden altijd verpakt in kartonnen en strakke doosjes. Toch zou ook dat een verwijzing kunnen zijn naar de goedkope iPhone. Volgens de geruchten zou de ‘iPhone 5C’ namelijk van plastic gemaakt zijn.

Geruchten rondom specificaties iPhone 5C

Er gaan al sinds eind 2012 geruchten over een goedkopere iPhone. De concurrentie verkoopt smartphones in verschillende prijscategorieën. Om niet te veel marktaandeel te verliezen zal ook Apple met een goedkopere iPhone moeten komen. Waarschijnlijk zal een goedkopere iPhone daarom van plastic worden gemaakt en mindere specificaties krijgen.

Hoe duur de goedkopere iPhone zal worden is niet bekend. Volgens de meest betrouwbare bronnen zou deze rond de 300 dollar liggen. Het scherm zal naar verwachting even groot zijn als de iPhone 5. De resolutie zal echter een stukje lager uitpakken dan bij de high-end toestellen van Apple.

Apple zal naar verwachting aan het begin van het vierde kwartaal de opvolger van de iPhone 5 onthullen. De kans is groot dat dan ook goedkopere iPhone gepresenteerd zal worden. Eerder gaf CEO Tim Cook al aan dit jaar met ‘spannende’ en nieuwe producten producten te zullen komen. De geruchtenstroom rondom de (goedkopere) iPhone, een Apple televisie en smartwatch laaide hierdoor flink op.