Volgens de Chinese Times zijn de eerste testmodellen van de volgende iPhone generatie al gereed. Begin volgend jaar begint de massaproductie, waardoor de toestellen nog voor april 2013 in de winkel moeten liggen.

iPhone 5S

Het nieuwe toestel zal de naam ‘iPhone 5S’ krijgen. En dat is niet heel verwonderlijk gezien de namen van zijn voorgangers: de iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5 en dan nu de iPhone 5S.

Een lancering in het eerste kwartaal van 2013 zou betekenen dat de iPhone 5 al binnen een half jaar wordt opgevolgd. Dit is heel snel, gezien de normale release cyclus die Apple aanhoudt. Over het algemeen wordt de iPhone pas na ongeveer 12 maanden opgevolgd door een nieuw model.

Overigens zou het bij de iPhone 5S gaan om een bijgewerkte iPhone 5 en niet om een volledig nieuw toestel.

iTV en nieuwe iPad

De Chinesen melden ook dat in de eerste helft van 2013 een nieuwe iPad wordt gelanceerd. Eind oktober werd de iPad Mini nog aangekondigd. Of het om een opvolger van de iPad Mini gaat of een nieuw model wisten de Chinese tipgevers niet te melden.

Als laatste konden de tipgevers bevestigen dat er een iTV in de maak is. Een eigen tv-toestel van Apple dus. De iTV zou ook in de eerste helft van 2013 in de winkels moeten liggen.