De verwachte iPhone 5S krijgt een 12 megapixel camera, waar de iPhone 5 camera nu 8 megapixels heeft. De stap om 4 megapixels toe te voegen is een veel grotere vooruitgang dan Apple eerder toepaste in een nieuwe generatie iPhone.

De sensor wordt bovendien lichtsterker. Dat betekent dat de iPhone 5S bij minder licht aanzienlijk beter moet presteren dan de iPhone 5. Door de extra megapixels worden de foto’s natuurlijk wel een stuk groter. Dit voedt geruchten voor iPhones met meer GB aan geheugen.

Dit gerucht komt van het Vietnamese blog Tinhte, die op hun beurt getipt zijn door een bron binnen Wonderful Saigon Electrics (WSE). Dit laatste bedrijf is een van de leveranciers van cameramodules voor de iPhone.

iPhone mengt zich in megapixel oorlog

De concurrenten van Apple’s iPhone zijn al enige tijd verwikkeld in een ‘megapixel oorlog’. De HTC One heeft (slechts) 4 megapixel, maar wel een driedubbele sensor. De Nokia Lumia doet het, net als de iPhone 5, met 8 megapixel. De toppers zijn Samsung en het van oudsher fotografisch sterke Sony: zowel de Galaxy S4 en de Xperia Z beschikken over een 13 megapixel-camera.

Overigens is de Apple iPhone nog steeds het populairst voor het maken en delen van foto’s. De top 3 van populairste camera’s op fotosite Flickr is momenteel:

  1. Apple iPhone 4S
  2. Apple iPhone 5
  3. Apple iPhone 4

Betrouwbaar iPhone gerucht?

Zoals altijd moet je iPhone geruchten met een korreltje zout nemen. Tinthe heeft echter in het verleden bewezen een betrouwbare bron te zijn voor iPhone nieuwtjes.

Zo hadden de Viernamezen als eerste beelden van de iPhone 4, hadden ze de primeur met het nieuws over een 64 GB iPhone 4S en waren ze vorig jaar de eerste met een video van de vernieuwde iPhone 5 oordopjes. Toen vorig jaar veel geruchten waren over een 10 MP camera op de iPhone 5, maakte Tinthe bekend dat deze maximaal 8 megapixel zou zijn.