iPhone 5C

Apple heeft zojuist de iPhone 5c officieel aangekondigd. Zoals verwacht wordt de iPhone 5c uitgebracht in verschillende kleuren en de behuizing is gemaakt van polycarbonaat. Verder heeft de iPhone 5c een 4-inch scherm met een resolutie van 1136 bij 640 pixels.

De iPhone 5c heeft net als de iPhone 5 een 8 megapixel iSight-camera en een A6-processor. In tegenstelling tot de iPhone 5s heeft deze dus geen upgrade gekregen. Hierdoor kan de prijs van de iPhone 5c wel een stuk lager worden gehouden dan die van zijn grote broer, de iPhone 5s.

5C hoesjes

Kleurige iPhones

Het opvallendste aan de iPhone 5c zijn de kleuren waarin ze verkrijgbaar zullen zijn. De 5c zal namelijk naast de bekende witte kleur ook in het rood, blauw, geel en groen. Apple zal verder officiële cases voor de iPhone gaan verkopen. Deze zullen in 6 kleuren verkrijgbaar zijn, waardoor er tientallen kleurencombinaties zijn te maken.

Specs iPhone 5c vs iPhone 5

Verder wijkt de iPhone 5c qua specs weinig af van de iPhone 5 (zie de vergelijking). De -bij de iPhone 5 geintroduceerde- Lightning-dockconnector en het 4-inch scherm met een resolutie van 1136 bij 640 pixels zijn ook te vinden op de iPhone 5c.

De iPhone 5c ondersteunt net als de iPhone 5 4G-LTE. De 5c ondersteunt echter meer LTE-banden dan zijn voorganger. Hierdoor kan de iPhone 5c mogelijk ook het, pas aangelegde, Nederlandse 4G-netwerk gaan gebruiken.

De iPhone 5c zal een stuk goedkoper zijn dan vorige iPhones. In de USA zal de iPhone 5c 99 dollar gaan kosten in combinatie met een 2-jarig abonnement. Hoeveel dit in Nederland zal zijn is nog niet bekend.

Zodra de Nederlandse prijzen bekend zijn kunnen we je een gratis mailtje sturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je aan te melden via onderstaande button:

Als eerste op de hoogte van de Nederlandse prijzen