Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de iPhone 5s en iPhone 5c vanaf 25 oktober in Nederland verkocht zullen worden.

Al enige tijd werd er gespeculeerd over de Nederlandse release datum. Tijdens de presentatie van de iPhone 5s en de iPhone 5c werd er nog geen duidelijkheid gegeven over een Nederlandse release. Apple gaf toen aan dat dit in ieder geval voor het einde van het jaar zou zijn.

Over ruim 2 weken is Nederland dus aan de beurt. Sinds 20 september is de iPhone al in acht andere landen te koop. Veel fans zochten hun heil over de grens en kochten hun nieuwe iPhone in Duitsland of Frankrijk. Ook waren enkele Nederlandse webshops al zo slim om de nieuwe toestellen in Duitsland te halen en deze voor de officiële release al in Nederland te verkopen.

Naast Nederland zijn de nieuwe iPhones vanaf 25 oktober ook de koop in 33 andere landen (waaronder België).

Prijs iPhone 5s en iPhone 5c

De prijs van de nieuwe iPhones is nog niet officieel bekend gemaakt. Maar volgens hardnekkige geruchten zal de iPhone 5s los (vanaf) € 699 gaan kosten en de iPhone 5c los (vanaf) € 599.

Wil je het weten zodra de providers hun prijzen bekend maken en de pre-order van start gaat? Meld je dan aan voor onze gratis e-mail alert en we houden je als eerste op de hoogte.