Precies 10 dagen na de aankondiging van de iPhone 5s en de iPhone 5c is de verkoop vandaag van start gegaan. Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Hoing Kong, Australië, Singapore, China en de Verenigde Staten zijn als eerste aan de beurt. Voor de release in Nederland moeten we nog even geduld hebben.

Beperkte voorraad iPhone 5s

De voorraad van de iPhone 5s blijkt erg beperkt. In vrijwel alle landen waar de iPhone vandaag in de verkoop is gegaan is de levertijd 2 weken. Bij de gouden variant is de voorraad nog kleiner. Deze is pas vanaf oktober weer leverbaar, zo is te lezen op de diverse buitenlandse Apple websites.

Drukte bij verkooppunten

Bij de verkooppunten was het weer als vanouds erg druk. Veel mensen stonden/lagen al vanaf gisterenavond in de rij voor de nieuwste iPhone. Een groot aantal Nederlanders zijn naar Duitsland gereden om hun nieuwe speeltje als eerste in bezit te hebben. Met name Oberhausen en Keulen zijn populaire bestemmingen.

Heb je ervoor gekozen om lekker in je bedje te blijven liggen? Wij hebben de foto’s van de verkooppunten voor je bij elkaar gezocht. Zo ben je er toch nog een beetje bij…