Even een spelletje spelen, terwijl je muziek streamt en je iPhone je automatisch op de hoogte houdt van nieuwe e-mails. Nog wat belletjes en social media en haast ongemerkt is ‘s middags de batterij van je iPhone alweer bijna leeg.

Ondanks de iets betere specs van de iPhone 5 tov de iPhone 4S stoeien veel iPhone gebruikers met de gebruikstijd van hun toestel. Gelukkig zijn er mogelijkheden om er wat minuutjes bij te sprokkelen. Met deze 5 tips heb je net iets langer plezier van je iPhone!

1. Schakel WiFi en Bluetooth uit

WiFi en Bluetooth op iPhone 5 (iOS 6)

WiFi en Bluetooth zijn superhandig, maar als je ze niet gebruikt, kun je ze beter uitschakelen. Doe je dit niet, dan blijft je iPhone zoeken naar WiFi hotspots of Bluetooth aparaten om verbinding mee te maken. Je schakelt WiFi en Bluetooth direct uit onder Instellingen. Kies voor Wi-Fi en/of Bluetooth en zet de schakelaar uit (lichte kleur en rondje, ipv blauw en streepje).

2. Pas de helderheid van je scherm aan

Helderheid en achtergrond op iPhone 5 (iOS 6)

Het iPhone scherm is een van de grootste energieverbruikers van je toestel. Om de iPhone langer te kunnen gebruiken, is het verstandig om de helderheid wat te beperken. Ga naar: Instellingen > Helderheid en achtergrond en kies de laagste helderheid die je nog prettig bruikbaar vindt.

3. Schakel locatievoorzieningen op de iPhone uit

Locatievoorzieningen op iPhone 5 (iOS 6)

De GPS-chip is ook zo’n energieverslindend onderdeel van de iPhone 5. Zorg dat de apps op je iPhone niet onnodig je locatie proberen op te halen. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen om aan te geven welke apps GPS mogen gebruiken. Het meest energiezuinig is om locatievoorzieningen hier helemaal uit te schakelen.

4. Beperk ophalen e-mail

E-mail, contacten en agenda's op iPhone 5 (iOS 6)

Push services, zoals push e-mail, verminderen je batterij elke keer als gegevens worden opgehaald. Als je niet per se direct op de hoogte wil zijn als een mailtje binnenkomt, kun je push beter in fetch veranderen. Hierdoor hoeft je iPhone minder vaak data op te halen, wat voor aanzienlijk langere batterijduur kan zorgen. Ga naar Instellingen > E-mail, contacten, agenda’s > Nieuwe gegevens. Bovenaan kun je Push uitzetten. Daaronder geef je aan of automatisch elke 15, 30 of 60 minuten mail moet worden opgehaald. Je kan ook kiezen voor Handmatig: hierbij haalt de iPhone pas e-mail op als je de Mail app opent.

5. Zorg goed voor je batterij (en je iPhone)

Naast bovenstaande instellingen is het van belang om je iPhone batterij gezond te houden. De 2 belangrijkste zaken om rekening mee te houden:

  1. Houd je iPhone op de juiste temperatuur. Ideaal is kamertemperatuur (22° C), maar zorg in elk geval voor een temperatuur tussen 0 en 35°.
  2. Om de lithium batterij in je iPhone in goede conditie te houden, moeten de elektronen in beweging blijven. Zorg in elk geval voor minimaal 1 volledige laadcyclus per maand (batterij 100% vol en volledig leeg laten gaan).

Heb jij nog tips die hier niet genoemd zijn? Laat het dan weten in de comments.