Het worden drukke dagen, de komende 2 weken. In aanloop naar Apple’s langverwachte, maar nog steeds niet officieel bevestigde, iPhone event op 12 september hebben Samsung, Motorola/Google, Nokia/Microsoft én Amazon eigen events ingepland. Wat staat er te gebeuren de komende tijd?

29 augustus: Samsung Unpacked

Samsung UnpackedSamsung bijt het spits af volgende week woensdag. Aan de vooravond van de IFA 2012 in Berlijn staat een Unpacked event gepland. Samsung gebruikt Unpacked als label voor events waar belangrijke nieuwe devices worden gepresenteerd, zoals de Nexus en Galaxy S3. Voor 29 augustus wordt de nieuwe Samsung Galaxy Note 2 verwacht.

5 september: Nokia en Microsoft

Nokia World 2012

Op 5 en 6 september is Nokia World in Helsinki. Tijdens dit event worden de nieuwe Nokia Arrow en Phi toestellen verwacht.

Nokia and Microsoft Press ConferenceOp de eerste dag van Nokia World houden Nokia en Microsoft samen een event, 6.600 km verderop in New York. Hier wordt naar alle waarschijnlijkheid het eerste toestel gepresenteerd dat draait op Windows Phone 8. Dit valt op te maken uit de opmaak van de uitnodiging die anderhalve week geleden is verstuurd.

5 september: Motorola (Google) On Display Event

Motorola. On Display.Goede timing? Op dezelfde dag als Nokia en Microsoft houden ook Motorola en Verizon een persconferentie, in dezelfde stad. De titel van het event, “Motorola. On Display”, lijkt sterk te wijzen op een device waarbij het scherm de belangrijkste kracht is. Hoogstwaarschijnlijk wordt hiermee gehint naar de Droid Razr HD, met een 720p display. Motorola noemt het zelf op de uitnodiging “the day’s main event”, maar dat moeten we nog maar bezien.

6 september: Amazon persconferentie

Amazon Press ConferenceDe laatste grote speler die tussen nu en 12 september een event heeft gepland, is Amazon. Op 6 september in Santa Monica zullen waarschijnlijk de nieuwste Kindles getoond worden. Het meest waarschijnlijk is een nieuwe Kindle Fire, omdat ook Amazon met een nieuw product de feestdagen in wil gaan. Interessanter zijn de geruchten over een smartphone die Amazon met Foxconn zou bouwen. Wellicht komt dat device ook 6 september nog op het podium.

12 september: Apple iPhone Event?

En dan wordt het eindelijk 12 september. Als de concurrenten hun paar dagen media-aandacht hebben gehad, worden ze hopelijk omvergeblazen door de langverwachte iPhone 5 aankondiging. Alhoewel er nog niks officieel is aangekondigd, lijken alle signalen te wijzen op een Apple Event op 12 september. En hoewel Samsung, Nokia en Motorola best leuke apparaten zullen aankondigen, is er maar 1 toestel waar we met smart op zitten te wachten: de iPhone 5.