Apple heeft vandaag 4 nieuwe reclames online gezet voor de nieuwe iPhone. De spots richten zich elk op een kenmerk/voordeel van de iPhone 5.

iPhone 5 reclame 1: Thumb

De eerste commercial richt zich op het schermformaat van de iPhone 5. Een veelgehoorde opmerking tegen de iPhone 5 is dat de concurrentie (veel) grotere schermen heeft. In ‘Thumb’ wordt uitgelegd en getoond dat hierover is nagedacht: het iPhone 5 scherm is groter dan dat van de oudere iPhones, maar nog steeds met 1 duim te bedienen.

Your thumb, it goes from here, to here. This bigger screen goes from here, to here. Now that’s either a, an amazing coincidence, or b, a dazzling display of common sense. Pretty sure its the common sense thing.

iPhone 5 reclame 2: Cheese

De ad ‘Cheese’ gaat puur over de panoramafunctie van de iPhone 5. Zelfs als je een lange rij verklede kinderen hebt, kun je met de optie Panorama (niet exclusief voor iPhone 5) ze allemaal op de foto krijgen.

Every picture tells a story, of course some stories are bigger than others.

OK, guys here we go, everybody say Cheeeeeeeeeeeeeee…[breathes in]…eeeeeeeessssseee.

Got it!

iPhone 5 reclame 3: Physics

‘Physics’ focust op het design van de iPhone 5. Het toont mooie beelden van onder meer Coverflow en de 3D-flyover in de nieuwe Apple Maps. Maar de belangrijkste boodschap: hoe kan het dat de iPhone 5 groter is geworden (scherm), maar ook kleiner (dikte)?

There are laws to physics, right? So explain this, how can something get bigger, and smaller? There’s more of it, and less of it. Well, I guess the laws of physics are more like, general guidelines.

 iPhone 5 reclame 4: Ears

De laatste nieuwe reclamespot van Apple gaat over de nieuwe EarPods. ‘Ears’ toont de boodschap die Apple eerder presenteerde op de iPhone 5 keynote: het menselijk oor is niet rond en geen oor is gelijk, dus de koptelefoon moet een vorm krijgen die daarop is aangepast.

Ears are weird. I dunno what shape that is, but its not round. So why would headphones be round? They should be shaped like this. Ear shaped. You know, so they fit in your ears.