Pas op als er gevraagd wordt om jouw persoonlijke gegevens, in ruil voor een iPhone 5. Beveiligingsbedrijf Sophos waarschuwt voor oplichters die de iPhone 5 misbruiken om aan jouw gegevens te komen.

Apple en Tumblr geven iPhone 5 weg?

Meest recentelijk circuleert er een phishingmail, waarin wordt beweerd dat blogdienst Tumblr samenwerkt met Apple in een nieuwe campagne:

We are happy to announce that Tumblr and Apple have joined together in a promotion to giveaway FREE iPhone 5’s to each one of our users!

Je leest het goed: volgens de nepmail krijgen alle gebruikers een gratis iPhone 5. Dit is natuurlijk niet waar. Op de achterliggende pagina worden nog enkele geruchten genoemd als features van de nieuwe iPhone, zoals 4G netwerk en een verbeterde display met 3D graphics.

Win een iPhone 5!

Eerder waarschuwde Sophos al voor de vele iPhone 5 winacties, die met name op Facebook veelvuldig voorkomen. Hierbij wordt de iPhone 5 verloot, in ruil voor een klik (op een link) of een e-mailadres. De oplichters verdienen geld per klik, of misbruiken jouw e-mailadres voor spam.

Onthoud: de iPhone 5 is nog niet officieel aangekondigd, dus er is geen enkele partij (behalve Apple zelf) die zeker weet wat de eigenschappen van het toestel zijn. Er is nog niks zeker over een releasedatum, of wanneer de iPhone in Nederland verkrijgbaar is. Pas dus op wanneer er een niet bestaand toestel (zoals de iPhone 5) wordt aangeboden als prijs.

De enige echte iPhone5.nl

Nog even voor de zekerheid, wil ze zeker zijn dat je contact hebt met de enige echte iPhone5.nl? Volg dan deze accounts:

En om de iPhone 5 in handen te krijgen, zul je helaas nog even geduld moeten hebben.