Als je een van de gelukkigen met een iPhone 5 bent, dan wil je hem waarschijnlijk met een paar kleine aanpassingen persoonlijk maken. Een eigen ringtone, misschien een iPhone hoesje, maar natuurlijk ook een eigen wallpaper.

Een nieuwe wallpaper (achtergrond) is misschien de makkelijkste manier om je iPhone 5 te pimpen. Een kleine uitdaging is er wel: de iPhone 5 heeft een andere resolutie. Met 640×1136 pixels is het retinascherm van de iPhone 5 een stukje langer (176 pixels) dan de iPhone 4 en 4S (was 640×960 pixels). De oude iPhone wallpapers passen dus niet meer goed. Wij zijn voor je op zoek gegaan, en presenteren de 39 mooiste iPhone 5 wallpapers tot nu toe (met 2 bonus achtergronden).

Abstracte iPhone 5 wallpapers

Natuur achtergronden

Macro wallpapers

Steden

Overige achtergronden

Extra: maak je iPhone 5 transparant

Doe alsof je door de iPhone 5 heen kunt kijken: gebruik een foto van de ‘ingewanden’ als achtergrond. Via iFixit kregen wij onderstaande foto’s van de binnenkant van de iPhone 5. De site deed een iPhone 5 Teardown, waarbij ze een iPhone 5 uit elkaar haalden om precies te kijken welke onderdelen erin zitten. Nu hebben ze de onderdelen verwerkt tot een wallpaper. Hierdoor krijg je de binnenzijde van je iPhone 5 op ware grootte. De 2e versie van de wallpaper is iets uitgezoomd. Hierdoor wordt het net niet de echte grootte van je scherm, maar zie je wel iets meer:

Binnenzijde iPhone 5 - ware grootte (wallpaper)

Binnenzijde iPhone 5
(ware grootte)

Binnenzijde iPhone 5 (wallpaper)

Binnenzijde iPhone 5 (uitgezoomd)