Het is Pasen. Twee dagen eten, drinken, feestvieren, misschien herdenken, maar ook… paaseieren zoeken. Een mooi moment om de 10 beste iPhone Siri easter eggs op een rij te zetten.

Easter eggs?

Een easter egg is een grap of verborgen boodschap, verwerkt in een applicatie, spel, film, cd of boek. Net als bij een echt paasei, moet er vaak gezocht worden naar een easter egg, omdat deze verborgen zit. In Mac OS zitten vele easter eggs verstopt. Als je bijvoorbeeld het icoon van de app TextEdit vergroot, zie je dat de tekst van een bekende Apple commercial uitgeschreven staat op het icoontje.

Siri humor

Siri is een virtuele assistent, die Apple introduceerde op de iPhone 4S. Je kan hardop vragen stellen, die Siri vervolgens probeert te beantwoorden. Vaak met verrassend goed resultaat. Direct na de introductie van de iPhone 4S probeerden velen de functionaliteit uit, waarbij al goed bleek dat Siri ook over de nodige humor beschikte. Zoals Norman Winarsky, medebedenker van Siri, in Wall Street Journal toelichtte:

We hebben binnen het ontwikkelteam veel gediscussieerd over de vraag of het sekseneutraal moest zijn en of het karaktereigenschappen moest bezitten. Het resultaat is dat het een milde vorm van sarcasme bezigt.

Siri moest van Apple vooral vriendelijk en nederig reageren. Omdat het ontwikkelteam bij Apple een emotionele relatie met de klant wilde afdwinngen, kreeg Siri ook af en toe een scherp randje. Ook zijn veel grappige antwoorden verstopt. De 10 leukste vind je hier.

Top 10 Siri antwoorden