iPhone 3DApple heeft eind vorig jaar een techniek gepatenteerd waarmee 3D-beeld kan worden getoond zonder dat de kijker daarvoor een speciale bril nodig heeft. Nadat speelgoedfabrikant Hasbro al eerder een kijker maakte waarmee je 3D-beelden kan bekijken op de iPhone, lijkt een nieuwe iPhone met 3D-display echt tot de mogelijkheden te behoren.

Autostereoscopie

De techniek, autostereoscopie genaamd, geeft alle kijkers de mogelijkheid vanuit elke hoek de geprojecteerde 3D-beelden te zien zonder dat er enig hulpmiddel nodig is. Volgens Apple is de technologie zeer effectief, praktisch, efficiënt, ongecompliceerd en goedkoop.

Apple zegt in een aantal aspecten uniek te zijn ten opzichte van andere bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling van autostereoscopie. In het patent wordt beweerd dat de ontwikkelingen bij de concurrentie gelimiteerd zijn doordat kijkers zich niet zouden mogen verplaatsen, de geprojecteerde beelden van mindere kwaliteit en ook nog eens te duur zijn.

Komt er 3D in de iPhone 5?

Apple zal naar alle waarschijnlijkheid de iPhone 5 (meer nog dan de eerdere iPhones) neerzetten als concurrent van spelconsoles als de PSP en Nintendo DS.  Voorjaar 2011 komt Nintendo met de 3DS, een 3D Gameboy. Het is dus waarschijnlijk dat Apple de nodige aanpassingen aan zijn scherm en software zal doen om het geschikt te maken voor 3D-games en 3D-films.