iPhone 5 back coverEr zijn nieuwe foto’s opgedoken van de mogelijke achterkant van de iPhone 5. Hierop zijn een aantal opvallende wijzigingen zichtbaar in vergelijking met de huidige iPhone:

  • Ingang voor hoofdtelefoon is verplaatst naar onderkant
  • Dock-connector is vervangen door kleine ronde connector
  • Tweekleurig

Als de foto’s echt zijn, lijkt het erop dat de achterkant van de nieuwe iPhone volledig uit aluminium bestaat. Dit betekent dat we nog even moeten wachten op een iPhone van LiquidMetal.

Verder valt op dat het de achterkant bestaat uit 1 groot middenstuk en een streep aan de onder- en bovenkant. Het middenstuk heeft hierbij een iets andere kleur. De achterkant is volgens de bronnen in het zwart en wit verkrijgbaar, maar zullen er ook andere kleuren geleverd kunnen worden.

Reparatiesites al vaker primeur bij Apple geruchten

De foto’s zijn afkomstig van iPhone-reparatiesites iFixyouri en uBreakiFix en terechtgekomen bij de blogs 9to5Mac en Macrumors. iFixyouri heeft eerder een primeur gehad door als een van de eerste sites de voorkant van de iPad 2 in handen te hebben.

Het is niet bekend hoe de reparatiesites aan de onderdelen zijn gekomen.



Update: video van iPhone 5 achterkant

Nadat eind mei bovenstaande foto’s waren uitgelekt, kregen we gisteren (6 juni) van Etrade Supply een video van de nieuwe achterzijde. De beelden ondersteunen de punten die we ook op bovenstaande foto’s zagen: