Begin september wisten wij jullie te melden dat er een iPhone 5 prototype verloren was in een bar in San Fransisco. Dit verhaal lijkt nog een staartje te krijgen, aangezien de door Apple verdachte Sergio Calderón van plan is om een rechtszaak aan te spannen tegen Apple.

Huiszoeking

Cava 22, de bar waar de iPhone 5 werd verloren. (Credit: Greg Sandoval/CNET)

De Mexicaan was op de avond van de verdwijning aanwezig in de bar. Door middel van de gps functie in de verloren iPhone kwam Apple Sergio op het spoor.

De gps gegevens leidde hen tot zijn huis, waar 6 man het huis en de auto van de Mexicaan hebben doorzocht. Deze personen zouden zich voorgedaan hebben als politie agenten, waar het in werkelijkheid om medewerkers van Apple ging.

De medewerkers zouden $300 hebben geboden voor de verloren iPhone met als voorwaarde dat Sergio Calderón er verder niet over zou praten. Een mager bod, aangezien het verloren prototype van de iPhone 4 in 2010 voor $5000 werd verkocht aan blog Gizmodo. Hierdoor lekte de specificaties van deze telefoon vroegtijdig uit.

De man wil de aanklacht indienen omdat hij niet op de hoogte was van het feit dat Apple medewerkers zijn huis zouden doorzoeken. Hj was in de veronderstelling dat de politie dit deed, aldus zijn advocaat. Onderhandeling met Apple hebben tot nu toe niks opgeleverd, vandaar de gang naar de rechter.

De zoek geraakte iPhone is nooit terug gevonden. Apple onthoudt zich van elk commentaar.