Apple zal de tiende van september de nieuwe iPhone aan het publiek willen presenteren. Dat melden anonieme bronnen aan technologieblog All Things D.

Tijdens het persevent zou Apple volgens geruchten meerdere apparaten willen tonen. Naast de opvolger van de iPhone 5 zou Apple ook aan een goedkopere iPhone, de iPhone 5C, werken. Eerder gaf Apple’s CEO Tim Cook al aan met spannende, nieuwe apparaten te zullen komen. Hierdoor gingen er al snel geruchten over een iWatch, nieuwe iPads en mogelijk zelfs een heuse Apple TV rond.

10 september nieuwe iPhone?

De datum voor de presentatie van de nieuwe iPhone komt niet geheel uit de lucht vallen. Voorgaande jaren presenteerde Apple in dezelfde periode nieuwe iPhones. De iPhone 5 werd in september gepresenteerd. Terwijl de iPhone 4 in oktober 2011 werd gepresenteerd.

Toch kan de datum verrassend worden genoemd. Tussen 6 en 11 september wordt in Berlijn namelijk de IFA-beurs gehouden. Tijdens die beurs worden sinds oudsher nieuwe consumentenelektronica aangekondigd. Zo zou Apple’s concurrent Samsung mogelijk haar eigen smartwatch willen presenteren.

iPhone 5C en iPhone 5S

Terwijl een paar duizend kilometers verderop haar concurrenten nieuwe apparaten aan het presenteren zijn, zou Apple dus ook nieuwe apparaten willen presenteren. Zo zou Apple met twee nieuwe iPhones komen, waaronder een goedkopere plastic variant.

De laatste weken worden vooral de geruchten rond de komst van een goedkopere iPhone bevestigd. Zo doken er de laatste tijd regelmatig foto’s op van een plastic variant, die daarnaast te zien waren in verschillende kleuren. De iPhone 5C, zoals de goedkopere iPhone mogelijk zal gaan heten, zal daarnaast mindere specificaties krijgen dan zijn ‘grote broer’.

De iPhone 5S zal zeker op, het in juni gepresenteerde, iOS 7 gaan draaien. In de broncode van de laatste bétaversie waren aanwijzingen te vinden voor ee vingerafdrukscanner. Wat er op zou moeten wijzen dat er een biometrische vingerafdrukscanner in de Home-knop verwerkt zal zitten.

Of en wat Apple zal presenteren is allemaal nog de vraag. De uitnodigingen voor het persevent zijn nog niet verstuurd. Deze worden vaak tot 2 weken van te voren gestuurd. UIt de uitnodiging valt vaak op te suggureren wat er zal worden gepresenteerd, dus het is allemaal nog even wachten.