Apple heeft de productie van de Phone 4 verlaagd met 23 tot 25 procent. Volgens analist Shaw Wu worden er dit kwartaal nog ‘maar’ tussen de 26 en 28 miljoen iPhones geproduceerd. Dit in tegenstelling tot de 35 miljoen die vorig kwartaal nog op de markt werden gebracht. De verlaging van de productie heeft niets te maken met teruglopende verkopen van het toestel. Volgens Shaw Wu wordt de productie verlaagd in verband met de komst van een nieuwe generatie iPhone, die in september of oktober van dit jaar in de winkels zal liggen.

Apple Event

Als Apple inderdaad in september of oktober de nieuwe iPhone zal introduceren is het aannemelijk dat er dit jaar, net zoals vorig jaar, geen iPhone introductie zal zijn op de WWDC. Naar alle waarschijnlijkheid zal op dit event het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 6 aangekondigd worden Daarnaast verwacht men dat Apple dit podium zal gebruiken voor de introductie van de volgende Macbook Pro generatie.

De WWDC was tot vorig jaar het vaste event waarop Apple de nieuwste iPhone introduceerde. Vorig jaar werd er een apart event georganiseerd voor de aankondiging van de iPhone 4S, deze vond toen plaats op 4 oktober. Zodra er nieuws over de komende release is kunnen wij je gratis op de hoogte brengen, schrijf je hiervoor in voor onze e-mail alert.