Er zijn deze week opmerkelijke screenshots van een Apple fan op internet verschenen. Op de screenshots is te zien hoe een ‘Dock Connector to Mini Dock Connector Converter’ voor $9,99 te koop wordt aangeboden in de Apple Store.

Converter te koop in de Amerikaanse Apple Store

Volgens de Engelse blogger van A White Dot heeft het product maar heel even online gestaan.

Update: And the link is offline. Wow that was fast Apple, but not fast enough for me.

Video

Na het posten van de screenshots plaatste hij een video om te ‘bewijzen’ dat de screenshots niet fake zijn.

iPad Mini?

Tussen de geschikte apparaten staat een opvallende iPad met een kleiner scherm. Dit zou de iPad Mini kunnen zijn, die volgens geruchten op 12 september wordt aangekondigd. Volgens de beschrijving op de screenshots is de iPad Mini vanaf eind 2012 beschikbaar.

Een overzicht van de geschikte devices met daarop de iPad Mini?

Fake of niet?

Zoals bij elk ‘uitgelekt’ onderdeel bestaan er vraagtekens of het echt is. Ook bij deze video is dat weer het geval. Mochten de uitgelekte video en screenshots fake zijn, dan is er in ieder geval wel enorm veel tijd en aandacht in gaan zitten. De video lijkt in bijna alle details op de echte Apple Store.

Toch is er nog een opvallend detail wat erop kan duiden dat de video nep is. In de video staat op de Amerikaanse Apple Store het woord ‘colour’. In Brits-Engels schrijft men colour, terwijl de Amerikanen ‘color’ schrijven. De maker van de video is een Engelsman, dus oordeel zelf.