Er bestaat een goede kans dat de iPhone voorzien zal worden van volledige Facebook integratie. Dat meldt website Techcrunch. Integratie van Facebook kan betekenen dat het een stuk makkelijk zal worden om content vanaf je iPhone direct te plaatsen/delen op Facebook. Zo zou je bijvoorbeeld foto’s direct vanuit je foto album kunnen delen op Facebook.

Eerdere koppelingen

Youtube is al tijden gekoppeld aan de iPhone waardoor je gemakkelijk video’s vanuit je filmrol op Youtube kunt plaatsen. Sinds iOS 5 is ook Twitter volledig geïntegreerd met de software van Apple. Via de menuknop krijg je bij een groot aantal applicaties niet alleen de mogelijkheid om informatie uit te wisselen via sms of e-mail, maar kun je het ook meteen twitteren. Een Facebook koppeling zou op ongeveer dezelfde manier kunnen gaan werken.

Apple en Facebook

Er is de afgelopen maanden een hoop geflirt tussen Apple en Facebook. Apple CEO Tim Cook laat zich regelmatig lovend uit over Facebook en meldde vorige maand dat Facebook “is the one company that is closest to being like Apple”. Ook was er natuurlijk de introductie van de Facebook Camera iPhone applicatie (nog niet beschikbaar in NL) die groots werd gepromoot in de Amerikaanse App Store.

Tim Cook hintte eerder deze week tijdens een interview op de D10 conferentie over een samenwerking met Facebook. Hij zei onder andere ”Facebook is a great company.” “And the relationship is solid.” En hij eindigde met ”stay tuned.”.

Facebook integratie toepassingen

Een voorbeeld van de huidige Facebook koppeling

Integreren in de software van de iPhone zou een groot gewin zijn voor Facebook. Er zijn bijvoorbeeld veel applicaties die gebruik maken van functies als Facebook Connect en Facebook Open-graph. Hiermee wordt de gebruiker in de mogelijkheid gesteld om gemakkelijk in te loggen met zijn Facebook account of om automatisch acties te delen met zijn Facebook vrienden.

Momenteel wordt er bij een koppeling met Facebook een pop-up geopend met het Facebook authenticatie scherm, wanneer de gebruiker toestemming geeft word je weer terug geleid naar de applicatie. Dit soort acties zouden een stuk sneller en vereenvoudigd kunnen worden door middel van een Facebook integratie in iOS6.

Een koppeling met Facebook zal gecompliceerder zijn dan dan de eerdere koppelingen met bijvoorbeeld Twitter. Dit heeft te maken met de verschillende instellingen die je kunt meegeven bij het delen op Facebook. Hierin kun je bijvoorbeeld meegeven of je post alleen gezien mag worden door vrienden, vrienden van vrienden of iedereen.

Het is nog niet bekend hoe Apple en Facebook dit op willen lossen.