Deze week doken er weer twee berichten op in de media over de release van de nieuwe iPhone 5. Hieronder een korte samenvatting:

iPhone komt in januari

The Loop heeft beweert dat er op het World Wide Developers Conference (WWDC) geen nieuwe hardware aangekondigd zal worden. Dat zou dus ook betekenen dat er geen nieuwe iPhone 5 geïntroduceerd zou worden. Apart, want de aankondiging van een nieuwe iPhone werd vond tot nu steevast plaats op het WWDC. Volgens the Loop zou de nadruk deze keer meer op de software gelegd zijn.

De Sony CEO Howard Stinger gaf nog meer voeding aan dit gerucht door in een interview aan te geven dat Sony de leverancier is van de nieuwe 8 megapixel camera in de iPhone 5. Deze worden gemaakt in de fabriek in Japan, welke hinder heeft ondervonden van de aardbeving. Dit zou een vertraging met zich meebrengen tot, jawel, januari.

iPhone komt in juni

Dit verhaal gaat al langer de ronde en is volgens iPhone5.nl ook de meest waarschijnlijke. Deze week verscheen er een bericht op MacRumors.com waarbij verwezen werd naar een Koreaanse site die zou weten dat de iPhone inderdaad in juni komt. Een bericht wat overigens niet veel later alweer ontkracht zou worden door The Loop.