Volgens de Aziatische analist Ming-Chi Kuo zal de iPhone 5 qua design niet afwijken van het huidige model. Dit is in strijd met vele eerdere berichten die we hebben gezien. Zo zijn er zelfs al verschillende covers op de markt gebracht op basis van een nieuw design.

Volgens de analist beschikt het nieuwe toestel onder andere over de volgende eigenschappen:

  • Verbeterde antenne
  • 512 mb werkgeheugen
  • 8-megapixel camera

De 8-megapixel camera is een gerucht wat al langer de ronde doet. Volgens Kuo blijft de grootte van de camera module echter gelijk, dit zou ook de belangrijkste reden zijn waarom de iPhone 5 geen nieuw design krijgt.

Definitieve iOS 5 naar fabricagepartners

Onze Aziatische analist had nog meer nieuws te melden. Kuo meldt tegenover AppleInsider dat eind deze maand de definitieve versie van iOS 5 (de Golden Master) door Apple naar de assemblagepartners in Azië wordt verstuurd.  Dit is de laatste stap voordat de nieuwe iPhone op de markt komt.

Naast een nieuwe iPhone komt er volgens Kuo ook een nieuwe versie van de iPod aan. De grootschalige productie hiervoor zou in augustus gestart zijn, waarna de productie in september (voor de telefoons) is opgeschroefd naar ruim 150.000 iPhone 5’s per dag.

Momenteel wordt iOS 5 uitgebreid door ontwikkelaars getest. De beta versies zijn gemiddeld om de twee weken verschenen. De laatste testversie zal eind deze week worden vrijgegeven.

De afronding van iOS 5 is de laatste stap voordat de toestellen eindelijk verscheept kunnen worden. Kuo meldt dat het verschepen tussen de 10 en 12 dagen zal duren, waarna de iPhone 5 halverwege oktober in de winkels zal verschijnen.

Dit sluit aan op de voorbereidingen die de grote telecomproviders momenteel treffen. De release lijkt steeds dichter bij te komen, het wachten is nog op de officiële aankondiging van Apple.

Heb jij geen tijd om al het iPhone 5 nieuws dagelijks bij te houden? Geen paniek! Meld je gratis aan voor de e-mail alert van iPhone5.nl en wij brengen je direct op de hoogte zodra Apple het officiële nieuws bekend heeft gemaakt.