De afgelopen maanden zijn we bestookt met geruchten over 2 grote productaankondigingen van Apple deze herfst: de iPhone 5 en de iPad Mini. Inmiddels zijn de meeste partijen het erover eens dat de nieuwe iPhone aangekondigd wordt op 12 september. Maar wordt de iPad Mini op ditzelfde event gepresenteerd?

Terwijl sommigen denken dat de iPhone 5 en de iPad Mini tegelijk worden aangekondigd, is het eigenlijk logischer dat Apple hier 2 aparte media events voor reserveert. Een Apple expert geeft zijn visie (en een andere Apple expert geeft kort zijn bevestiging).

iPhone 5 en iPad Mini concurreren niet om aandacht

Om te beginnen is er geen noodzaak om beide producten tegelijk te lanceren. Er is al zoveel aandacht voor de iPhone 5 en (in mindere mate) de iPad Mini dat Apple met weinig moeite de blogs en nieuwssites kan blijven domineren tot de feestdagen. Het lijkt slimmer om eerst de nieuwe iPhone te introduceren en enige tijd later een kleinere, goedkopere iPad te presenteren. John Gruber (Daring Fireball) gaf gisteren op zijn blog zijn mening:

I’m thinking it makes more sense for Apple to hold two events. First, an iPhone event, focused solely on the new iPhone and iOS 6. Then, the iPhone ships nine days later, and there’s another wave of iPhone-focused attention as the reviews come out. Then, in the first or second week of October, Apple holds its traditional “music event”, exactly along the lines of the events at which they’ve been debuting new iPods for the last decade.

Jim Dalrymple, een Apple expert met goede connecties bij Apple, deed vervolgens een duit in het zakje met zijn reactie. Dalrymple staat bekend om zijn korte reacties op geruchten, vaak niet meer dan “Yep” of “No”. Bijna altijd heeft hij het bij het juiste eind. Zijn reactie op Grubers artikel was dan ook kort: “smart fellow”.

Onze mening is ook dat het loskoppelen van de iPhone 5 release en de iPad Mini onthulling logisch is. Met 2 evenementen krijgt Apple 2 keer media-aandacht, over een langere periode. Bovendien krijgt zowel de iPhone 5 als de iPad Mini de aandacht die het verdient, zonder dat ze elkaar ondersneeuwen.

Heb jij een andere mening? Laat het weten in de reacties.