Werd er vooralsnog uitgegaan van een release in de herfst van 2012, volgens de laatste geruchten kunnen we de iPhone 5 verwachten in juni van dit jaar. Dit keer zijn het geen uitspraken van een anonieme bron, maar van een recruiter die werkt voor de Apple-fabrikant Foxconn. In een interview op de Japanse televisie heeft hij zijn mond voorbij gepraat over de release datum van de vijfde iPhone generatie. 

In het interview kwam onder meer naar voren dat Apple momenteel 18.000 werknemers inzet om de nieuwe iPhone te fabriceren. Op de vraag wanneer dit project gereed moet zijn antwoordde de recruiter dat de iPhone deze zomer (in juni) op de markt zal moeten verschijnen.

-Voor de Japans sprekende bezoekers onder ons; bekijk het bewuste interview op de site van TV Tokyo

Bij een release in juni zal de iPhone 5 ruim binnen een jaar na de introductie van de iPhone 4S zijn entree maken. Hiermee zou Apple afwijken van zijn huidige jaarlijkse introductie patroon. Sommige bronnen beweren dat Apple heeft gewacht met het afronden van het iPhone 5 project tot de lancering van de nieuwe iPad. Apple zou enkele eigenschappen van zijn nieuwste tablet willen doorvertalen naar de iPhone 5.

Let op: Apple heeft de release in juni nog niet officieel bevestigd. Meld jezelf aan voor de iPhone 5 alert en wij sturen je direct een gratis e-mail zodra de officiële release datum bekend is.