De iPhone 5 zal gebruik maken van een nieuwe technologie waardoor het scherm en uiteindelijk ook het toestel dunner worden. Daarnaast zal de nieuwe iPhone voorzien zijn van een kleinere (nano-)simkaart.

De nieuwe iPhone kan dunner gemaakt worden dankzij de in cell-technologie, een nieuwe schermtechniek. Dit schrijft de doorgaans goed ingelichte the Wall Street Journal vandaag. Het bericht werd in april ook al verspreid via Digitimes.

Door middel van de in cell-technologie worden de touch sensoren in het LCD scherm verwerkt. De huidige schermen bestaan uit drie lagen: een lcd-laag, een laag met de touch-sensoren en de glaslaag. Het nieuwe scherm combineert de eerste twee lagen, wat voor minder dikte zorgt.

Volgens the Wall Street Journal werken LG, Sharp en Japan Display momenteel aan de nieuwe Apple schermen. In een eerder gerucht over een groter scherm kwam ook al naar buiten dat deze drie partijen aan de iPhone 5 meewerken.

Een ander nieuw gerucht is dat de iPhone 5 gebruik zou maken van een nano-simkaart. De nano-simkaart is een kleinere versie van de micro-sim, die in de iPhone 4(S) zit. Dit meldt The Financial Times. De nano-simkaart is door Apple ontworpen en is onlangs uitgeroepen tot standaard simkaart. Als de iPhone 5 een nano-sim krijgt zullen providers ze massaal moeten gaan aanbieden. Volgens The Financial Times is er bij de providers inmiddels een ware run op de nano-simkaarten ontstaan.