iPhone 5 met gebogen schermDe iPhone 5 wordt mogelijk uitgerust met een gebogen scherm. Apple zou 200 tot 300 machines hebben gekocht die het glas voor dit scherm moeten snijden.

Dat meldt Digitimes.com op basis van bronnen bij fabrikanten. De glassnijmachines vragen een enorme investering, waartoe de fabrikanten niet bereid zijn. Met de aanschaf van de machines stelt Apple de productie van gebogen glas voor de nieuwe iPhone veilig. De machines gaan overigens pas op volle kracht draaien als het rendement op voldoende niveau is.

Apple gebruikte al eens een licht gebogen glasplaat voor de iPod Nano. Een gebogen scherm moet ervoor zorgen dat de iPhone 5 prettiger in de hand ligt. Samsung deed hetzelfde voor de Nexus S.

Apple patenteert spiekvrij scherm

Vandaag is ook bekend geworden dat Apple in 2009 een patentaanvraag heeft gedaan voor een scherm dat stiekem meelezen onmogelijk maakt. Mobiele apparaten die uitgerust worden met het nog te ontwikkelen scherm krijgen een functie waarmee de gebruiker de leesbaarheid van het scherm kan aanpassen. Alleen de gebruiker die recht voor het apparaat zit, kan het scherm lezen.

Wanneer en of deze schermen in productie gaan is niet bekend. Ook is niet bekend of dit patent iets te maken heeft met het gebogen scherm, of dat de iPhone 5 ook met antispiek functie komt.