Apple is klaar voor de productie van de iPhone 5. Dat geeft een betrouwbare bron van Foxconn aan tegen 9To5Mac. Er zijn diverse proefversies in omloop, zodat nog niet te zeggen is welke variant in productie gaat.

Ook al zitten er kleine verschillen tussen de iPhone 5 modellen, alle versies hebben:

  • een scherm van ruim 4 inch (geproduceerd door onder meer LG)
  • een even dik model (geen druppelvorm)
  • een ander ontwerp dan de iPhone 4 en de iPhone 4S

iPhone 5 lancering in zomer?

Het lijkt er dus op dat Apple bij de iPhone 5 kiest voor een nieuwe vormfactor dan de iPhone 4 en 4S. Deze laatste ging overigens pas aan het einde van de lente in productie. Als we de oude patronen volgen, met 5 maanden productietijd, richt Apple zich weer op het oude iPhone lancering schema. Dat wijst dus op een iPhone 5 introductie tijdens de zomer. Het meest logische moment is juni, tijdens de WWDC 2012.

Let wel, dit zijn nog geruchten. Maar hierbij is het goed om te melden dat deze geruchten van de bron komen die vorige zomer als één van de eersten wist te melden dat de iPhone 5 niet gelanceerd zou worden (maar dat Apple de iPhone 4S bouwde). Voorlopig twijfelen we nog over een release eind dit jaar. Maar wij geven graag het voordeel van de twijfel aan een mooie WWDC met een volledig vernieuwde iPhone 5.