Twee verschillende bronnen meldden deze week dat de iPhone 5 over een maandje naar Europa komt. Volgens bronnen binnen O2 wordt de nieuwe iPhone op 21 oktober in Engeland uitgebracht. De CEO van Orange noemde vanmiddag 15 oktober als verwachte iPhone 5 lancering in Frankrijk.

iPhone 5 vanaf 21 oktober bij O2

KnowYourMobile kwam gisteren als eerste met een datum. Vertegenwoordiging van de Engelse provider O2 zou 21 oktober hebben verklapt als releasedatum van de iPhone 5 in het Verenigd Koninkrijk. De bron liet verder geen specificaties op ander iPhone nieuws weten.

15 oktober iPhone 5 bij Orange

Op de Franse zakenzender BFM Business bracht de CEO van de Franse provider Orange tussen neus en lippen door de releasedatum voor de iPhone 5 op het Europese vasteland. Vanaf 15 oktober moet de iPhone 5 in Frankrijk verkrijgbaar zijn. Stephane Richard (CEO Orange) meldde:

Als ik geloof wat ons is verteld, zal de iPhone 5 worden uitgebracht op 15 oktober.

Orange heeft bovendien nieuwe speciale pakketten samengesteld voor de komst van de iPhone 5.

Waar of niet?

Hoe graag we ook een releasedatum zouden willen laten weten, wederom moeten deze geruchten met een korrel zout genomen worden. Anonieme bronnen (zoals bij O2) zijn vaker onbetrouwbaar gebleken.

Stephane Richard heeft al vaker Apple geheimen verklapt. Zo bracht hij al voortijdig specificaties van de iPad naar buiten. Maar de datum die hij voor de iPhone noemt, roept vraagtekens op. Apple brengt eigenlijk altijd nieuwe producten uit op donderdag of vrijdag. Daarentegen is 15 oktober een zaterdag, wat deze datum minder waarschijnlijk maakt voor de komst van de iPhone 5.