iPhone 5 in Nederland: 5 oktober 2012Op de dag van de iPhone 5 aankondiging (12 september), zal ook de voorverkoop in de VS van start gaan. De eerste uitlevering van toestellen is 9 dagen later (21 september) aldaar.

De tweede iPhone 5 levering gaat naar de internationale markten, vanaf begin oktober. Dit betekent waarschijnlijk dat de nieuwe iPhone vanaf 5 oktober ook in Nederland verkrijgbaar is.

Deze verse geruchten komen van bronnen die eerder betrouwbare releasedata wisten te brengen. De bron iMore is zelf vaker goed op de hoogte. Zo waren ze ook de eerste site die 12 september noemde als datum voor de iPhone 5 aankondiging.

iPhone event en pre-order niet altijd op zelfde datum

Bij voorgaande iPhone events begon de voorverkoop meestal pas enige tijd later. Vorig jaar introduceerde Apple de iPhone 4S op 4 oktober en waren pre-orders de vrijdag erop al mogelijk (7 oktober). Dit jaar lijkt het erop dat het nog sneller gaat. Vorig jaar was de eerste uitlevering (incl. VS) op 14 oktober. De tweede ronde met iPhones volgde 2 weken later, op 28 oktober.

Vroeger kostte het Apple altijd enige tijd om de internationale distributie in gang te zetten. Maar gelukkig is daar verandering ingekomen. Zowel de iPhone 4S en de iPad 3 werden snel en breed internationaal uitgebracht. Het heeft er alle schijn van dat we in (West-)Europa nu dus ook snel van de langverwachte iPhone 5 kunnen genieten.