De iPhone 5 komt in dit najaar op de markt en wordt in een compleet nieuw jasje gestoken. Hij zal een unibody behuizing krijgen, voorzien worden van een 4″ scherm en 4G netwerken ondersteunen.

Dat meldt analist Brian White van Topeka Capital Markets in een memo aan investeerders. Hij zou de informatie ontvangen hebben van diverse Apple leveranciers tijdens zijn reis door China en Taiwan. Volgens hem zal de productie starten in juni, waarna het toestel gelanceerd wordt in de herfst van 2012. Begin deze maand werd juni nog genoemd als mogelijke lanceerdatum.

Unibody Design

Volgens de analist zal de iPhone voorzien zijn van een unibody design. Dit houdt in dat het toestel gevormd zal worden vanuit één stuk materiaal. Iets wat een strak design tot gevolg zal hebben. De MacBook is sinds 2008 al voorzien van een unibody design.

Groter scherm

Een gerucht wat we vaker terug zien komen is die van het grotere scherm. De meeste analisten zijn het er over eens dat de iPhone 5 voorzien zal zijn van een groter scherm. Het meest wordt een 4″ of een 4,6″ scherm genoemd. White verwacht dat de opvolger van de iPhone 4S voorzien zal zijn van een 4,6″ scherm.

Ten slotte zal de iPhone 5 de snellere 4G netwerken ondersteunen. Een feature waar we in Nederland vooralsnog niet veel aan hebben aangezien geen enkele provider 4G nog ondersteund.

De lancering van de iPhone 5 zal volgens Brian White “alle records breken”. Apple heeft zoals gebruikelijk niet gereageerd op de geruchten.