Ook deze week waren er dagelijks weer verse iPhone 5 geruchten. Om je niet elke dag op te zadelen met weer een nieuw achterkantje, hoesje of ander uitgelekt onderdeel hebben we de geruchten van deze week voor je gebundeld. Zodat je met één handig overzicht weer op de hoogte bent.

Prototype iPhone 5 verloren in bar

Cava22

Cava22, de bar waar de iPhone 5 werd verloren. (Credit: James Martin/CNET)

Het lijkt wel een traditie te worden. Vorig jaar verloor een Apple medewerker een prototype van de iPhone 4 in een bar, waardoor deze vroegtijdig uitlekte. Volgens CNET was het eind juli weer raak: in een tequila bar in San Francisco laat een medewerker van Apple zijn prototype van de nieuwe iPhone liggen.

Waar in 2010 de iPhone 4 nog voor $ 5.000 werd verkocht aan gadgetblog Gizmodo, zou de uitgelekte ‘iPhone 5′ $ 200 hebben opgebracht op Craigslist. Aangezien er nog geen foto’s zijn verschenen, wisten zowel de verkoper als de koper de vondst niet op waarde te schatten. Of is er een andere reden dat er de afgelopen weken geen echte foto is gepubliceerd?

SFWeekly ging op basis van het artikel van CNET op onderzoek uit. Wat blijkt? Zowel de politie van San Francisco als Apple weten van niets. Van het ‘grote onderzoek’ dat de anonieme bron tegen CNET meldde is niks bekend. De uitgelekte iPhone 5 lijkt dus één grote hoax.

Overigens was deze week ook de voorlopige uitspraak in de zaak rondom het uitlekken van de iPhone 4. De beschuldigden Brian Hogan en Robert Sage Wallower zijn vrij gepleit door de rechter. Zij vonden en verkochten het prototype van de iPhone 4.

iPhone 5 icoon ontdekt in Photo Stream

iPhone 5 icoon in Photo Stream

De laatste beta van Photo Stream bevat een interessant icoon. Het lijkt op een iPhone 5 met groter scherm en bredere home button, wat overeenkomt met eerdere geruchten. Wanneer de icoon doorvertaald wordt naar een volledige mockup (wat onze vrienden van 9to5Mac hebben gedaan), blijkt de veronderstelde iPhone 5 wel erg te lijken op de Samsung Galaxy S2.

iPhone 5 icoon geëxtrapoleerd

Interessant is dit gerucht wel. Apple is erg nauwkeurig met designs en iconografie. Een toevallig foutje in de nieuwe Photo Stream lijkt dus uitgesloten.

Apple start opnames iPhone 5 commercial

Tenslotte: volgens AppleInsider is TBWAChiatDay, het vaste bureau van Apple, aan de westkust van de VS begonnen met de productie van commercials. De ad spots zouden de lancering van de nieuwe iPhone moeten ondersteunen. Helaas zouden de advertenties pas begin oktober afgerond zijn. Als dit gerucht waar is, zouden we de iPhone 5 pas volgende maand kunnen verwachten.

Wat denk jij? Welke van deze geruchten zijn waar, of wat vind jij ervan?