Consumenten moeten wachten totdat de iPhone 5 uitkomt. De de nieuwste iPhone zal de Galaxy S III namelijk gaan vernederen. Dat meldt de Terry Gou, de directeur van iPhone fabrikant Foxconn. Gou deed zijn uitspraken tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van zijn bedrijf. 

Samsung

Verder vertelde Gou doet hij een hekel heeft aan Samsung en zich daarom als doel heeft gesteld om zijn ‘aartsrivaal’ binnen 5 jaar te vernietigen. Hiervoor is Gou een samenwerking aangegaan met Sharp. De technologie van Sharp moet de iPhone een ruime voorsprong gaan geven op Samsung.

De uistpraken van Gou zijn gepubliceerd door de nieuwssite FocusTaiwan.

Gou werkt liever samen met Japanners (Sharp) dan Koreanen (Samsung). Zo vertelde hij onder andere dat hij de Japanners respecteert vanwege het feit dat ze van aanpakken houden en een goede communicatie stijl hebben. Daarnaast vallen ze je niet van achteren aan, zoals de Koreanen. Aldus Gou.

iPhone 5

Het is opmerkelijk dat een topman van een fabrikant openlijk spreekt over onaangekondigd product van Apple. Normaal gesproken mag het bestaan hiervan niet eens bevestigd worden. Het is ook de eerste keer dat de naam iPhone 5 genoemd wordt door iemand die zo nauw bij de productie betrokken is.

De CEO maakte verder geen details bekend over de iPhone 5.