SIM card iPhone verwijderenThe Sunday Times zegt ‘te begrijpen’ dat Apple de plannen om de iPhone te voorzien van een ingebouwde SIM-kaart te laten varen. Door de plannen zou de SIM-kaart niet meer vervangen kunnen worden en kan softwarematig worden geschakeld tussen providers. Europese telecomproviders waren alles behalve blij met het plan en dreigde de prijs van de iPhone flink te verhogen als Apple het plan doorzette. Dit meldt The Telegraph.

Het lijkt er nu dus op dat Apple onder de druk van de providers is gezwicht. Het inbouwen van de simkaarten betekende onder andere dat Apple de toestellen kon verkopen zonder tussenkomst van telecomproviders. Hierdoor wilde Apple een hechtere band opbouwen met zijn klanten. Een ‘senior bron’, iemand die zijn functie al langere tijd uitoefent, binnen Apple heeft tegen The Sunday Times verklaart dat Apple heeft besloten de iPhone niet te voorzien van een ingebouwde SIM-kaart. Bij de iPad 3G wordt de SIM-kaart wel ingebouwd.

De bron van The Sunday Times verklaard dat de iPad 3G waarschijnlijk nog voor de kerst in de winkels moet liggen. Een ander tijdstip voor de lancering die de bron noemt is het begin van 2011. Deze data komen overigens overeen met data waarop volgens geruchten de iPad 2 wordt gelanceerd.