Apple is momenteel hard bezig om een spraakgestuurde assistent beschikbaar te maken in de iPhone 5. Dit blijkt uit de uitgelekte screenshots en ‘source codes’ van een testtoestel. De functie zal ‘Assistant’ gaan heten.

De ‘Assistant’ functie zal resultaten geven op basis van de informatie die op je iPhone beschikbaar is. Zoals bijvoorbeeld contactinformatie, locatie en informatie over de muziek op je iPhone. Wanneer je bijvoorbeeld op ‘concert’ zoekt, dan zal de assistent rekening houden met je muzieksmaak.

Het is nog niet bekend of de functie beschikbaar zal zijn voor alle toestellen met softwareversie iOS 5, Apple kan er ook voor kiezen om de functie exlusief voor de iPhone 5 te behouden. Dit zou vergelijkbaar zijn met Apple’s beslissing  in het verleden om de video-opname als exclusieve functie voor de iPhone 3GS te behouden.

Siri

De komst van de spraakgestuurde assistent is geen grote verassing, Apple kocht in januari 2010 het bedrijf Siri over. De ‘Assistent’ zal dan ook gebouwd worden op basis van deze technologie. Wil je alvast een indruk krijgen? Bekijk dan de demo van Siri hieronder: