Apple’s nieuwe iPhone krijgt een scherper en groter 4,6-inch retina scherm. De iPhone 5 staat ingepland voor lancering ergens in het tweede kwartaal van 2012. Dat meldt Reuters vandaag naar aanleiding van berichten in een Zuid-Koreaanse krant.

Apple is inmiddels gestart is met het uitzetten van orders voor de iPhoneschermen bij haar leveranciers. Althans, dat weet de Maeil Business Newspaper te vertellen op basis van informatie van een ‘onbekende bron’.

Eerste iPhone met groter scherm

Alle eerdere iPhones, van de iPhone 2G tot en met de iPhone 4S, hebben een scherm van 3,6-inch. Een 4,6-inch scherm in de nieuwe iPhone 5 zou een aanzienlijke vergroting betekenen. De nieuwe iPad laat met een 9,7-inch scherm zien dan het het retina display ook op groter formaat goed mogelijk is. Eerdere geruchten wezen nog op een iPhone 5 met 4-inch scherm.

Apple’s grootste schermleveranciers LG Display en Samsung wilden nog niet reageren. Samsung is pikant genoeg ook de grootste concurrent van Apple op de smartphone markt. De Koreaanse fabrikant gebruikt een 4,6-inch OLED scherm in de veelverkochte Galaxy S II.