De afgelopen maanden hebben we al veel uitgelekte iPhone 5 onderdelen laten zien, maar vandaag kunnen we je toch wat nieuws tonen. De Vietnamese site Tinhte.vn heeft namelijk een video gepubliceerd van de opnieuw ontworpen oordopjes voor de nieuwe iPhone 5.

De video toont de nieuwe iPhone headphones en vergelijkt deze met de huidige oordopjes van de iPhone 4S.

Is je Vietnamees een beetje roestig? Een (grove) vertaling:

Ik heb in mijn handen de nieuwe oordopjes van de iPhone 5 die binnenkort uitkomt, de volgende generatie Apple iPod [sic]. Deze zullen de huidige oordopjes vervangen. Ze worden geproduceerd door Phax Co in Vietnam. Qua uiterlijk lijken ze meer op een paardenkop dan op oordopjes. Wanneer ze gedragen worden, lijken ze veel kleiner.

Het lijkt erop dat de oordopjes volledig geintegreerde single units zijn, er zijn geen onderdelen die los kunnen komen. Dit geintegreerde ontwerp is een kenmerk van Apple producten.

Hier zij de oude koptelefoons, ter vergelijking. De nieuwe zijn kleiner en comfortabeler te dragen. Bij de oude oordopjes is het omhulsel een apart onderdeel dat kan worden verwijderd, in tegenstelling tot het kleine omhulsel van de nieuwe.

De oude oordopjes zijn voor het grootste deel gemaakt in China, een klein deel komt uit Vietnam. De nieuw koptelefoons zijn duidelijk gemaakt in Vietnam. [Leest van snoer]: “Designed by Apple in California, assembled in Vietnam.”

We kunnen niet instaan voor de authenticiteit van de video, maar de bron heeft wel wat credits opgebouwd. Tinthe.vn bleek eerder in staat om de iPhone te tonen voor de officiële release.

Foto’s vermeende iPhone 5 oordopjes