Volgens verschillende bronnen heeft Apple aan Sharp gevraagd om de schermen voor zowel de iPhone 5 als de iPad 3 te leveren. Om deze manier moet de huidige partner Samsung buitenspel gezet worden.

Dit meldt The Wall Street Journal op haar website. Sharp zou niet onwelwillend tegenover deze samenwerking staan. En dat is niet zo gek, Samsung heeft vorig jaar voor 5,7 miljard dollar aan onderdelen voor Apple producten geleverd.

Kostbaar verlies

Volgens de bronnen zou Apple bereid zijn om flink te investeren in een samenwerking met Sharp. Er wordt zelfs besproken of het mogelijk is om een aantal volledig nieuwe Sharp fabrieken te gaan bouwen voor de productie van onder andere de schermen van de iPhone 5 en de iPad 3.

Mocht dit gaan gebeuren dan verliest Samsung een belangrijke klant. Apple was het afgelopen jaar namelijk een van de grootste afnemers van Samsung.

Conflict

Samsung en Apple hebben al enige tijd conflicten, zo heeft Samsung onder andere de verkoop van iPhones proberen te stoppen middels een rechtsgang. Gezien deze ontwikkelingen is het niet vreemd dat Apple aan het kijken is naar een andere leverancier en geen behoefte meer heeft aan een samenwerking met Samsung.

Ook de recente commercial van Samsung lijkt geen teken te zijn van een goede samenwerking. Bekijk de commercial en oordeel zelf: