Elke dag krijgen we nieuwe foto’s en video’s te zien van iPhone 5 onderdelen. Maar heb jij al een video gezien waarin een volledig geassembleerde iPhone 5 de hoofdrol speelt?

Gsmisraelnews komt met een interessante video op de proppen. Volgens eigen zeggen liepen ze de iPhone 5 tegen het lijf op de IFA in Berlijn, bij de stand van een fabrikant van iPhone hoesjes. Een video van de nieuwe iPhone maken was geen probleem, zolang de naam van de fabrikant niet genoemd werd en het toestel niet werd aangezet.

Echt of nep?

De hamvraag blijft: is het echt of is het nep? Allereerst: de video ziet er op het eerste gezicht goed uit. Alle details van het toestel komen overeen met eerder uitgelekte onderdelen die je de afgelopen maanden op deze site hebt kunnen zien.

Het tweekleurige wit met zilveren toestel bevat de geborstelde aluminium rand, een groter 4″ scherm en een complete mini dock connector.

Aan de andere kant brachten een aantal elementen in de video ons ernstig  aan het twijfelen:

  • De voorkant: het scherm reflecteert meer als synthetisch materiaal dan het traditionele hoogwaardige iPhone Gorilla glass.
  • De opdruk op de achterkant: het lettertype is niet het gebruikelijke font dat Apple gebruikt op haar producten, de spatiëring van de kleine lettertjes lijkt niet te kloppen.
  • Bovendien lijkt de opdruk er opgeplakt met een soort aluminium laagje.
  • De telefoon staat op mute, maar er is geen oranje lijn zichtbaar.
  • De modelcode is A1303, het nummer van de oude iPhone 3GS. Bovendien staat er “Model NO”, waar bij alle vorige iPhones alleen “Model” staat.
  • Ook de FCC ID BCGA1303A werd in 2009 gebruikt voor de 3GS.

Maar ook al is het een fake, de mockup uit de video laat wel goed zien hoe we verwachten dat de iPhone 5 eruit ziet wanneer deze 12 september getoond wordt.

Wat denk jij? Is dit inderdaad een mooie fake, of toch de real thing?