iPhone 5 geïntroduceerd in Nederland

Precies 11 maanden na de release van de iPhone 4S is vandaag de iPhone 5 officieel in de verkoop gegaan. Het was vanmorgen ontzettend druk voor de Apple Store in Amsterdam en de verwachtingen rondom de verkoop zijn hoog gespannen.

Apple Store Amsterdam: grote rij voor iPhone 5

Sinds gisteren verzamelen mensen zich al in de rij buiten de Apple Store in Amsterdam. Bij de opening om 8:00 was er al een imposante hoeveelheid mensen verzameld. Allemaal om maar als een van de eersten de iPhone 5 te kunnen bemachtigen.

iPhone 5 met nieuwe hoofdtelefoon

Reserveren iPhone 5

Donderdag leek het er even op dat de iPhone 5 te reserveren viel in de Apple Store. Op Apple.com was een pagina te vinden waarop je een voorbestelling kon plaatsen. Vervolgens zou je voor 21.00 uur 's avonds een e-mail krijgen met het tijdstip waarop je de iPhone vandaag kon ophalen.

Dit nieuws verspreidde zich als een razend vuurtje over het Internet. Helaas heeft niemand van de ingeschrevenen een e-mail van Apple mogen ontvangen, waardoor er voor de echte fans niks anders opzit dan achter in de rij aan te sluiten.

Verkoop verwachtingen

De iPhone 5 zal naar verwachting alle records gaan breken. In juli bleek uit onderzoek al dat er nog nooit zo erg naar een nieuwe telefoon was uitgekeken. Inmiddels zijn de eerste cijfers bekend die dit beeld bevestigen.

T-Mobile heeft aangegeven al ruim 25.000 iPhones verkocht te hebben, wat een verdubbeling is van de iPhone 4S voorverkoop. Apple had in de voorverkoop al 2 miljoen iPhone 5's verkocht. Ook dit is ten opzichte van de voorverkoop van de iPhone 4S. De 4S verkoop brak vorig jaar nog alle records.

Verschillende verkoop constructies

De iPhone 5 wordt vanaf vandaag op een hoop verschillende manieren verkocht. Bij de Apple Store kun je een losse iPhone 5 aanschaffen. Maar daarnaast kun je ook de iPhone 5 in combinatie met abonnement kopen.

Wat relatief nieuw is zijn de verschillende lease constructies. Zo kun je de iPhone 5 bij KPN, Hi en Telfort alleen leasen in combinatie met een abonnement, waardoor de iPhone 5 nog niet officieel je eigendom is.