Het aandeel Apple (AAPL) klom vrijdag naar een recordhoogte. De reden: analisten zijn ervan overtuigd dat er nieuwe Apple producten aankomen. Investeerders raakten enthousiast, met name over de nieuwe iPhone 5.

Apple koers op recordhoogte door naderende iPhone 5

Apple klom afgelopen vrijdag zelfs even naar $ 648,19 om uiteindelijk 1,85% hoger te eindigen op $ 648,11. Dit bracht Apple’s beurswaarde weer terug boven de $ 600 miljoen.

Topmaand toeleveranciers voorbode iPhone 5

Toeleveranciers van Apple-onderdelen hebben in juli recordresultaten behaald. Dit is een belangrijke aanwijzing voor analisten dat de lancering van de iPhone 5 (en iPad Mini) op handen is.

In juli steeg de Apple Monitor met 14%. Deze monitor, bedacht door Analist Brian White van Topeka Capital Markets, is een index van de resultaten van Taiwanese fabrikanten die minstens de helft van hun omzet aan Apple danken. De afgelopen jaren steeg de Apple Monitor van juni op juli met gemiddeld 8,5%

iPhone 5: Apple’s grootste productlancering ooit

De volgende generatie iPhone wordt door bijna alle Apple analisten gezien als de grootste productlancering in de historie van het bedrijf. De anticipatie van deze iPhone 5, plus claims van analist Peter Misek (Jeffries) dat de iPad Mini en Apple iTV al in productie zijn, brachten het aandeel voorbeurs al naar grote hoogten.

Volgens verwachting toont Apple de nieuwe iPhone volgende maand, 12 september, op een gepland iPhone event. Naast de langverwachte iPhone 5 release zouden hier zouden ook de iPad Mini en de nieuwe iPod Nano gepresenteerd kunnen worden.