Apple komt binnen enkele weken met een software-update die het probleem met de leeglopende batterij van de iPhone 4S zou moeten oplossen. Dit volgt uit de bevestiging van Apple dat iOS 5 bugs bevat die bij sommige iPhone gebruikers de batterij supersnel leegtrekken.

Probleem met batterij niet enkel op iPhone 4S

Apple gaf een officiële reactie op het probleem aan AllThingsD. Daarin gaven ze aan dat het probleem niet alleen iPhone 4S kopers treft. Het zou gaan om een bug in iOS 5 die ook iPhone 3Gs en iPhone 4 gebruikers treft.

A small number of customers have reported lower than expected battery life on iOS 5 devices. We have found a few bugs that are affecting battery life and we will release a software update to address those in a few weeks.

Er wordt geen uitleg gegeven over de manier waarop de bugs de iPhone batterij leegtrekken. Een software-update voor het nieuwe besturingssysteem zal de problemen op alle iPhones verhelpen.

Tip: schakel locatiediensten uit in iOS 5

Op de officiële oplossing moeten we dus nog enkele weken wachten. Verschillende iPhone gebruikers melden al wel een oplossing voor het probleem. Het schijnt namelijk te helpen om de locatiediensten uit te schakelen op de iPhone. Anderen geven aan dat het uitschakelen van de automatische tijdzone bij hun de problemen verhielp.

iPhone 4S razend populair, ondanks ‘batterygate’

Ondanks ‘batterygate’ is de iPhone 4S een doorslaand succes. De nieuwste iPhone ging in de VS alleen in het openingsweekend al 4 miljoen keer over de toonbank. Kort na de lancering van de iPhone 4S op 14 oktober stroomden verschillende Apple fora vol met klachten over de korte batterijduur.

Sinds 28 oktober kun je de iPhone 4S kopen in Nederland. Ook hier zijn de iPhones niet aan te slepen door de providers.

Update: iOS 5.0.1 verhelpt batterijprobleem niet

Afgelopen week (donderdag 10 november) kwam Apple inderdaad met een iOS update. Helaas bleek dat niet een afdoende oplossing te zijn:

The recent iOS software update addressed many of the battery issues that some customers experienced on their iOS 5 devices. We continue to investigate a few remaining issues.

Apple geeft aan dat problemen van veel gebruikers door de update zijn opgelost, maar erkent dat er nog steeds problemen zijn. Nog even geduld dus.