Volkswagen iBeetle

De VW iBeetle

De realisatie van de iCar is weer een stukje dichterbij gekomen. Volkswagen en Apple voegen met de iBeetle het beste van twee werelden samen.

Op de Shanghai Auto Show liet Volkswagen de wereld voor het eerst kennis maken met de iBeetle Coupe en de iBeetle Convertible. De iconische Kever van de Duitse autobouwer kreeg dankzij de samenwerking met Apple-topdesigner Jonathan Ive een betere iPhone-ondersteuning.

Het van beste van VW en Apple

Voor de nieuwe Kever werd Ive gevraagd een nieuwe interface voor de iPhone te ontwerpen. Op deze manier zouden de functionaliteiten van de iPhone beter kunnen worden geïntegreerd in de nieuwe Volkswagen Beetle.

Dankzij de samenwerking is onder andere op het dashboard van de iBeetle een speciale iPhone-dock te vinden. Deze dock maakt het voor bestuurders hun iPhone te besturen zonder al te veel te worden afgeleid.

Eigen iPhone-app voor de iBeetle

Zodra de iPhone in het dockingsysteem van de iBeetle is geplaatst kan de, speciaal voor de nieuwe Kever gedesignde, app worden gebruikt. Via de app kunnen bestuurders gemakkelijk informatie over het brandstofgebruik, de water- en de olietemperatuur van de iBeetle raadplegen.

Een andere functie die de applicatie biedt is Postcard. Via Postcard wordt het mogelijk je huidige locatie naar vrienden te versturen. Kun je nou helemaal niet zonder je vrienden, dan is er altijd nog de mogelijkheid gebruik te maken van de Facebook-integratie in de app.

Daarnaast is muziek van iTunes en Spotify over het geluidssysteem van de iBeetle af te spelen. Ook moet het mogelijk zijn om handsfree te bellen en contacten nog makkelijker te raadplegen.

De Volkswagen iBeetle Coupe en iBeetle Convertible zullen naar verwachting in de herfst van dit jaar op de markt komen. De nieuwe Kever zal worden verkocht in kleuren die aansluiten bij de bekende Apple-kleuren zwart en wit.