iPhone 4S

Apple heeft dinsdagavond de nieuwe iPhone geïntroduceerd: de iPhone 4S. Dit gebeurde tijdens het Let’s Talk iPhone event in Cupertino. De meest spectaculaire nieuwe feature van de iPhone 4S: spraakbesturing, welke Siri gaat heten. Het toestel is in Nederland beschikbaar vanaf 28 oktober. Hoewel veel mensen hadden gerekend op een iPhone5, zal deze er dit jaar niet komen.

iPhone 4S

De iPhone 4s heeft hetzelfde uiterlijk als de huidige iPhone 4. Aan de binnenkant is het toestel flink verbeterd, zo bevat de iPhone 4s een A5-chip waardoor het toestel twee keer zo snel wordt.  Daarnaast is er een snellere grafische kaart geplaatst waardoor grafische elementen tot zeven keer sneller kunnen worden gelezen. De HSDPA verbinding zorgt ervoor dat het downloaden van applicaties en andere content vanaf het komende model ook twee keer zo snel gaat.

iPhone 4 vergeleken met iPhone 4S

In deze iPhone5.nl infographic zetten we ze overzichtelijk naast elkaar: iPhone 4 vs iPhone 4S.

HD Camera

De camera is aanzienlijk verbeterd. Het nieuwe model beschikt over een 8 megapixel camera en een verbeterde lens. Dit zal de kwaliteit van de foto’s nog verder omhoog brengen. Hiernaast kun je met de nieuwe iPhone 4s full HD video opnames maken. De iPhone wordt ondertussen dus een geduchte concurrent voor de meeste digitale foto camera’s. De  iPhone 4s beschikt tevens over face detection.

Spraakherkenning

Volgens Apple is een van de meest innovatieve verbeteringen de invoering van spraakherkenning systeem Siri. Via Siri kun je de iPhone opdrachten laten uivoeren door het stellen van een vraag. Zo kun je bijvoorbeeld route-informatie, de tijd of het weerbericht opvragen. In eerste instantie komt Siri alleen beschikbaar in het Engels, Duits en Frans. Het is nog niet bekend vanaf wanneer de Nederlandse taal ondersteund wordt.

iOS 5

Tijdens het event is ook weer ruim aandacht geweest voor iOS 5. Dit nieuwe besturingssysteem is beschikbaar voor de nieuwe iPhone 4S, maar ook geschikt voor de huidige iPhone 3Gs en iPhone 4. De update is beschikbaar vanaf 12 oktober en bevat een hoop interessante opties. We hebben de belangrijkste features van iOS 5 al eerder voor je op een rijtje gezet.

Wanneer komt de iPhone 4S?

Het nieuwe toestel komt 28 oktober naar Nederland en is vanaf 14 oktober beschikbaar in de Verenigde Staten (VS) en een aantal andere grote landen. Op het moment de dat Nederlandse prijzen bekend worden gemaakt brengen we je op de hoogte van de beste aanbiedingen op de Nederlandse markt. Hiervoor moeten we dus nog even geduld hebben. De prijzen uit de Verenigde Staten zijn vanavond wel al bekend gemaakt.

De iPhone 4S is zowel in wit en zwart in drie varianten te koop: 16GB, 32GB en 64GB. In de VS wordt het toestel met een 2-jarig abonnement verkocht vanaf $ 199. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Al zullen ze hoogstwaarschijnlijk gelijk zijn aan de prijzen in Duitsland, die al wel bekend zijn:

  • 16GB iPhone 4S voor €629
  • 32GB iPhone 4S voor €739
  • 64GB iPhone 4S voor €849

De nieuwste iPhone komt dus 28 oktober naar Nederland, in verschillende abonnementen bij de providers. Zolang de iPhone 5 nog niet is uitgebracht, zullen we je op iPhone5.nl op de hoogte blijven houden van prijzen en aanschafmogelijkheden. Meld je aan voor de e-mailalert als je een mailtje wilt ontvangen zodra de prijzen beschikbaar zijn.

iPhone 4S promovideo