Apple heeft vandaag aangekondigd dat de Worldwide Developers Conference (WWDC) dit jaar van 11 juni tot 15 juni plaatsvindt. Locatie is het Moscone West in San Francisco. De kaartjes (€ 1.599) waren dit jaar in recordtijd uitverkocht: binnen 2 uur waren alle plekken vergeven.

WWDC focust op software

Op de conferentie zal Apple de focus leggen op de toekomst van iOS en OS X. Wat de aanwezigen precies te zien krijgen, is nog niet duidelijk. Er zullen meer dan 100 technische sessies worden georganiseerd door Apple engineers. Philip Schiller (Senior Vice President of Worldwide Marketing bij Apple) is in elk geval enthousiast:

We have a great WWDC planned this year and can’t wait to share the latest news about iOS and OS X Mountain Lion with developers. The iOS platform has created an entirely new industry with fantastic opportunities for developers across the country and around the world.

Aankondiging van de iPhone 5?

Traditioneel is de WWDC dé plek voor Apple om de nieuwe iPhone te tonen. Zowel de iPhone 3G (juni 2008), 3GS (juni 2009) en iPhone 4 (juni 2010) konden we voor het eerst bewonderen tijdens de WWDC. Alleen de allereerste en de meest recente iPhone kwamen op een ander moment. De eerste iPhone zorgde voor een revolutie op de MacWorld in januari 2007. De iPhone 4S werd afgelopen oktober gepresenteerd op een speciaal iPhone Event.

De geruchtenmolen draait als vanouds op volle toeren. Wel zijn de meningen dit jaar erg verdeeld: de ene helft richt zich net als vorig jaar op oktober/herfst, de andere helft richt zijn pijlen op een ouderwetse release in juni.

Blijf op de hoogte van de iPhone 5 release

Wij zullen je in elk geval op iPhone5.nl op de hoogte blijven houden van de nieuwtjes en geruchten rondom de iPhone 5 release. Ook kun je, net als meer dan 130.000 andere fans, vrienden worden op Facebook. Wil je echt als eerste de nieuwe iPhone 5 in handen hebben? Meld je dan aan voor onze gratis iPhone 5 e-mail alert. Dan zoeken wij de scherpste aanbiedingen, die je als eerste in je mailbox krijgt.