Details over de volgende iPhone druppelen langzaamaan binnen. Diverse blogs tonen onderdelen van de iPhone, die mogelijk de naam iPhone 5S zal gaan dragen.

Zo blijkt uit afbeeldingen die Macotakara op zijn blog heeft geplaatst dat het moederbord van de iPhone 5S smaller zal zijn dan zijn voorganger. De Japanse blog plaatste 3 afbeeldingen van een kale printplaat. Dat deze onderdeel zal zijn van de iPhone 5S lijkt zeer waarschijnlijk. De vorm is namelijk vrijwel identitek met die van de iPhone 5S.

Ook zijn er afbeeldingen van het scherm van de iPhone 5S verschenen op internet. Deze bevestigen dat de afbeeldingen van het moederbord echt zijn.

Moederbord iPhone 5S smaller

In eerste instantie lijkt er weinig te zijn veranderd aan het moederbord van de iPhone 5S. De vorm is vrijwel gelijkwaardig aan die van de iPhone 5. Toch is het moederbord van de iPhone 5S een stukje smaller dan die van de iPhone 5. Enkele ingangen voor connectoren zijn 90 graden gedraaid omdat deze in de breedte niet meer op het moederbord passen, zoals blijkt uit onderstaande afbeelding.

iphone_5s_5_logic_boards_front

Naast het moederbord zijn er ook afbeeldingen van het scherm voor de iPhone 5S gelekt. Hieruit blijkt dat de connector van het scherm op dezelfde plek zit als die van het moederbord. We kunnen hieruit herleiden dat het daadwerkelijk om de echte onderdelen gaat.

iphone_5s_display_assembly

Details over de verdere inhoud van de iPhone 5S kunnen we je nog niet geven omdat het gaat om een leeg moederbord.

Naar verwachting zal de iPhone 5S aan de buitenkant grotendeels identiek zijn aan de iPhone 5S. Van binnen zullen er, kijkend naar het verleden, wel ingrijpende verandereingen plaatsvinden. Eerder bleek al dat iOS flink op de schop is gegaan en een flinke metamorfose heeft mogen ondergaan. Details over de onderdelen van de iPhone 5S zullen we nog moeten afwachten.

De iPhone 5S zal waarschijnlijk in september worden gepresenteerd. In een op de daarop volgende maanden zal dan ook de release plaatsvinden. Tot die tijd zal de geruchtenstroom over mogelijke veranderingen zeker toenemen. Wij houden je op de hoogte van alle details.